AANGEBODEN DOOR: HOUTHANDEL EN BOOMZAGERIJ DRENT

 Kloosterveen: 20 april 2021 om 09:00 uur

Houthandel en Boomzagerij Drent uit Assen is onlangs verhuisd. Het bedrijf opende zo’n drie weken geleden haar deuren op de nieuwe locatie aan de Wenckebachstraat in Assen.

De verhuizing werd in gang gezet wegens uitbreiding van de woonwijk Kloosterveen. Drent moest wijken voor de woningbouw en hierdoor op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn onderneming.

Hij vond deze aan de andere kant van de stad. “Een mooie plek waar we heel blij mee zijn”, aldus eigenaar Hedde Drent. “We hebben nu meer ruimte.

Het terrein is groter, de hal ruimer en zo kunnen we meer voorraad kwijt.” Een ander groot voordeel op het industrieterrein is de bereikbaarheid. Die is nu heel goed. Op de voormalige plek was dit niet optimaal: “Vanuit de richting Smilde kon je al niet meer afslaan naar ons toe.” Al met al een win-win situatie dus.

Drent begon ooit met het vellen van bomen met een kettingzaag. In 1990 startte hij samen met zijn vader de houtzagerij. Ze zaagden bomen tot planken en verkochten deze vervolgens weer. In de loop der jaren groeide het bedrijf flink en zijn er naast Hedde nog zes andere mensen in actief in het bedrijf. “Speciale bestellingen zagen we nog steeds zelf, maar de massa kopen we in. Dat hout laten we ergens anders zagen want we hebben het simpelweg te druk om alles zelf te doen.”

In de houthandel kan men terecht voor allerlei soorten hout. Veel aannemers weten hun weg te vinden naar Drent voor het vuren timmerhout. “Maar ook leveren we bijvoorbeeld zware balken voor renovaties van oude boerderijen”, legt Drent uit.

Naast aannemers bestaat de klantenkring van Drent ook uit veel hoveniers. Met een breed scala aan tuinhout en benodigdheden voor zowel betonschuttingen als houten schuttingen is Houthandel en Boomzagerij Drent voor hen een prima adres. “En natuurlijk kan de particuliere klant ook bij ons terecht. Mensen gaan nu lekker weer buiten aan de slag. We kunnen mensen vakkundig adviseren op het gebied van overkappingen, schuttingen en tuinhuisjes. Welk hout is geschikt, hoe ga je te werk, wat heb je nog meer nodig? Hierin denken we graag mee.” 

Grote bestellingen kunnen desgewenst bezorgd worden. En daarnaast kan men een aanhanger van Drent lenen voor het vervoer van de aangekochte materialen.

De houthandel en zagerij is van maandag tot en met zaterdag geopend aan de Wenckebachstraat 5 in Assen - ( T) 0592- 39 89 76.

Huizen te koop :: in Kloosterveen

Dilletuin 27 kloosterveen

Kloosterveen, 04 aug. 2023 - Op een dijk gebouwde RUIME TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING met GARAGE en aangrenzend een zeer ruime KELDER/SOUTERRAIN gelegen aan de rand van Kloosterveen. De woning is gebouwd in 2001, beschikt over 135m² woonoppervlakte en het geheel ligt op een...
Meer lezen

Planetenlaan 174 Kloosterveen

ROYAAL, VOLLEDIG GEMODERNISEERD appartement in de GELIEFDE Woonwijk Kloosterveen, met 2 slaapkamers, BERGING en RUIME GARAGEBOX. Direct vóór in Kloosterveen, in het markant vormgegeven appartementencomplex "Kloosterstaete-Noord", vindt u dit leuke appartement op de 3e...
Meer lezen

Tjalk 3 kloosterveen

Kloosterveen, 17-07-2023 - Op een prachtige locatie in de woonwijk Kloosterveen, deelwijk Kloosterhaven, gelegen ruime VRIJSTAANDE woning met maar liefst 7 slaapkamers en een zonnige achtertuin op het zuidoosten. De woning is gebouwd in 2001, is zeer goed geïsoleerd,...
Meer lezen

Prunushage 2 Kloosterveen

KEURIG ONDERHOUDEN TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING MET TOTAAL 5 SLAAPKAMERS! In de geliefde woonwijk Kloosterveen gelegen TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING met vrijstaande garage en een ruime omsloten tuin.
Meer lezen

Planetenlaan 164 Kloosterveen

Prachtig gelijkvloers appartement met tuin rondom. Eigen garage en eigen aparte berging. Eigen entree ! Het huis is heel licht door de vele ramen.
Meer lezen

Tijmstraat 85 Kloosterveen

Gezien de grote vraag, kunnen er momenteel geen bezichtigingen meer gepland worden voor deze woning. Wel annuleren kijkers met regelmaat een bezichtiging in deze overhaaste tijd. Bel of mail ons om je gegevens te laten noteren. We bellen dan als er een bezichtiging...
Meer lezen

Aletta Jacobsweg 44

GOED ONDERHOUDEN HOEKWONING MET CARPORT + VOORZIEN VAN 4 SLAAPKAMERS + AANBOUW AAN DE ZIJKANT + GELEGEN IN GEWILDE WOONWIJK KLOOSTERVEEN MET VOORZIENINGEN EN NABIJ UITVALSWEGEN. Goed onderhouden ruime en lichte HOEKWONING met vrijstaande houten berging en carport. De...
Meer lezen

Laurierpark 124 Kloosterveen

UITGEBOUWD VERRASSEND RUIME EN INSTAPKLARE TUSSENWONING MET O.A. 3 SLAAPKAMERS Deze eigentijdse tussenwoning, gebouwd in 2003 en volledig geïsoleerd, ligt aan een kindvriendelijk hofje in de gewilde woonwijk Kloosterveen. In tegenstelling tot vele gelijkwaardige woningen...
Meer lezen

Hertenlaan 38 Kloosterveen

Riant wonen in een verrassend ruime en zeer goed onderhouden 2-onder-1-kapwoning in de gewilde woonwijk Kloosterveen. Deze keurige woning met een prachtig vrij uitzicht aan de voorzijde heeft dankzij de uitbouw op de begane grond een royale benedenverdieping. Op de 1e...
Meer lezen